corona maatregelenOp 23 maart zijn er aanvullende maatregelingen ingegaan ter bestrijidng van het corona virus. Deze maatregelen houden in:

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
 • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
 • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.
 • Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.
 • Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen.
 • Casino’s vallen vanaf nu onder dezelfde maatregel als eet- en drinkgelegenheden en sluiten per 24 maart 2020.
 • Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.
 • Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
 • Markten zijn hiervan uitgesloten omdat deze op sommige plekken in het land een essentieel onderdeel van de voedselketen zijn. Wel moeten gemeenten en marktmeesters kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat voldoende afstand gewaarborgd is.
 • De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

KNMV richtlijnen t.a.v. toerclubs

Kleur Logo met tekst en schild PNG

KNMV-clubs en toerritten

De KNMV-clubs met toerritten op de kalender mogen per 11 mei 2020 weer georganiseerd worden. Mits de club zich houdt aan de maatregelen van de overheid en het RIVM.

Toeractiviteiten kunnen binnen de nieuwe landelijke regels gewoon doorgaan. Om aan de nieuwe maatregelen te kunnen voldoen komt er wel een aantal nieuwe regels bij. De belangrijkste punten

 • Groepen groter dan 40 zijn niet toegestaan. Indien van toepassing; Regel dit bij de start en eind van toertochten goed in.
 • Binnen mogen geen groepen groter dan 30 mensen
 • Kantines zonder horeca vergunning moeten dicht blijven
 • Vertrek direct na afloop van de toerrit. Blijf dus niet voor de gezelligheid hangen. We moeten voorkomen dat te grote groepen bij elkaar komen. Hier wordt door de overheid streng op gecontroleerd.
 • Op plekken waar afstand houden moeilijk is worden mondkapjes verplicht.

Verder blijft het naleven van de geldende protocollen cruciaal (hieronder een opsomming en verwijzing naar eerdere mailing) We benadrukken vooral: houd die anderhalve meter afstand en blijf thuis als je klachten hebt.

Om de 1,5 meter te kunnen waarborgen én contactmomenten kort te houden adviseren wij onderstaande:

 • Betaal zoveel mogelijk contactloos
 • Schrijf je vooraf in (door club en deelnemers) via de KNMV-kalender
 • Regel een duidelijk loket of uitgiftepunt in
 • Clubs gebruiken de KNMV-inschrijfmodule voor toerritten als turflijst (te versturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Hèrrewoarse Hobbymèrt 2

Op 13 september was de Hèrrewoarse Hobbymèrt. MTCH stond daar met een eigen stand en motoren van leden om hun hobby te promoten. Dankzij de sponsors Jos Verbeek, André Wittenveen, JTX motoren en Hoegee Suzuki Center konden we ook het bierdoppen raadspel organiseren met leuke prijzen!  De prijswinnaars Jos en Odette (1e ¨prijs), Marjolein de Witt (2e prijs) en Ria Kuilder (3e prijs) willen wij van harte feliciteren met hun prijs! Een kleine foto impressie van onze stand:

Hèrrewoarse Hobbymèrt

Toerrit 5 juli 2020

In de planning zou dit de 3e toerrit zijn van MTCH. Echter door Corona werd het de 1e van het seizoen. ´s Morgens vroeg verzamelden de leden zich bij de kroeg in Heerewaarden. Na voorzien te zijn van koffie en een worstenbroodje werd de rit verreden. Bij terugkeer in Heerewaarden werd er nagezeten bij de kroeg en werd teruggekeken op een leukte toerrit. De leden hadden dit tot wel erg gemist. Hopenlijk kunnen we dit jaar nog vaak genieten van dit soort toerritten!
06

VRO dag voor MTCH leden

Op 28 juni 2020 heeft Alex Boeschoten een VRO dag voor MTCH gehouden. Een leerzame dag na een periode van corona maatregelen.
Een foto impressie is te vinden op de Foto Galerij.WhatsApp Image 2020 07 05 at 21.24.41 (1)

MTCH is een hechte club, ook bij het verlies van een motorvriend

Op 21 mei jl. kreeg het bestuur een niet zo leuke mededeling binnen dat Michel Berfelo, lid van het eerste uur van MTCH, was overleden. Als bestuur hebben we dit gelijk opgepakt en gedaan wat we konden. Door het snelle handelen en de ondersteuning vanuit de leden heeft MTCH haar ware karakter laten zien.

Na contact met de leden te hebben gehad, konden we als snel een erehaag vormen tijdens de uitvaart en kon Michel waardig begeleid worden naar het crematorium.

MTCH heeft helaas een gewaardeerde motorvriend verloren.